ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија04/12/2020

ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈУ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ ИЗДВОЈЕНО 900.000 КМ

 

ЧЕЛИНАЦ, 4. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - На подручју општине Челинац током ове године модернизовано је седам улица и више од 30 локалних и некатегорисаних путева, а за ту намјену су Влада Републике Српске и општина Челинац издвојили 900.000 КМ.

 

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је Срни да су повољни временски услови омогућили продужетак грађевинске сезоне.

"Сезону ћемо завршити у насељима Маглови, Савичићи и Бојићи гдје се раде дионице некатегорисаних путева, као и у насељу Ланишта, гдје ће бити асфалтиране улице Попа Кајице Кострешевића и Солунских добровољаца", навео је Зељковић.

Он је додао да се приликом израде плана капиталних инвестиција и планирања буџета за ову намјену водило рачуна о заступљености свих мјесних заједница.

"У свакој мјесној заједници смо урадили оно што је оцијењено као приоритет, а драго ми је да смо ове године успјели асфалтирати и поједине улице у граду", истакао је Зељковић.

По његовим ријечима, поред развоја путне инфраструктуре у овој години је изграђен и темељ нове амбуланте породичне медицине у Јошавки, настављена је изградња водоводне мреже, али и реконструкција појединих објеката високоградње.

"Ту свакако треба додати и пројекте чишћења и уређења корита ријека Јошавке и Турјанице, наставак регулације корита ријеке Врбање, наставак изградње шеталишта, али и изградњу саобраћајнице са пјешачком стазом дугом 250 метара", закључио је Зељковић.

Инфраструктурни пројекти финансирани су буџетским и средствима Владе Републике Српске.