ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Временска прогноза18/12/2020

ЗА ВИКЕНД УМЈЕРЕНО ДО ПРЕТЕЖНО ОБЛАЧНО ВРИЈЕМЕ

 

БАЊАЛУКА, 18. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској наредних дана биће умјерено до претежно облачно вријеме са највишом температуром ваздуха од пет до 10 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

 

Сутра ујутро и током дана биће умјерено до претежно облачно, локално ће бити магле по котлинама и око ријека, на југу претежно ведро.

Повремено ће сунчаних периода бити у централним и источним крајевима, док ће на југу и планинама углавном бити сунчано.

Током дана на југу ће углавном бити сунчано, а претежно облачно уз рјеђе сунчане интервале у сјеверним и источним крајевима, гдје ће локално бити мјеста са дужим задржавањем магле или ниске облачности и условити нижу дневну температуру од прогнозиране.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив.

Минимална температура ваздуха биће од минус један до пет, у планинама око минус пет, а највиша температура ваздуха од пет до 10, на планинама од два, а на југу око 13 степени Целзијусових.

У недјељу, 20. децембра, у ноћи очекује се дјелимично разведравање, па ће јутро бити мало хладније од претходних, са слабим мразем локално.

Ујутру ће бити мале до умјерене облачности, а на сјеверу и истоку уз маглу око ријека и по котлинама, која се може дуже задржати током пријеподнева.

Током дана у јужној половини биће умјерено облачно, а променљиво уз сунчане интервале у сјеверним и источним крајевима.

Увече ће бити претежно облачно у већини крајева, са условима за формирање магле.
Минимална температура ваздуха од минус два до четири, у планинама око минус шест, а највиша температура ваздуха од пет до 10, на планинама од два степена, а на југу око 12 степени Целзијусових.

У понедјељак , 21.децембра, ујутру ће бити умјерено до претежно облачно, на југу и централним предјелима углавном ведро или уз малу облачност, на сјеверу и истоку уз маглу око ријека и по котлинама.

Током дана биће промјенљиво до умјерено облачно уз сунчане периоде, на сјеверу и истоку уз могуће задржавање ниске облачности по котлинама, у јужним крајевима углавном сунчано.

Минимална температура ваздуха од минус један до пет, у планинама око минус пет степени, а највиша температура ваздуха од 5 до 10, на планинама од два, а на југу око 12° степени Целзијусових.

У уторак, 22. децембра ујутру ће бити умјерено до претежно облачно, на југу са мање облака, на сјеверу и истоку локално уз маглу око ријека и по котлинама.

Током дана биће промјенљиво до умјерено облачно, са дужим сунчаним периодима, и топлије него претходних дана.

Минимална температура ваздуха од нула до пет степени Целзијусових, у планинама око минус четири Целзијусових, а највиша температура ваздуха од пет до 10, на планинама од два, на југу и сјеверозападу око 13 степени Целзијусових.