ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Временска прогноза21/12/2020

У СУБОТУ СНИЈЕГ

 

БАЊАЛУКА, 21. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској се у ноћи између петка и суботе, 25. и 26. децембра, очекује формирање сњежног покривача - већег на планинама, а умјереног у нижим предјелима, прогноза је Хидрометеоролошког завода Српске.

 

Данас, првог дана зиме, у сјеверном појасу Републике Српске биће претежно облачно, мјестимично са росуљом, у централном појасу промјенљиво облачно и са сунчаним интервалима.

Сунчано ће бити на југу.

Послије подне ће у већини предјела бити сунчаних интервала, а на сјеверу и даље претежно облачно.

Највиша температура ваздуха износиће од пет до 10 степени Целзијусових, а на југу око 13.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив.

Сутра ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно вријеме, на сјеверу облачније, док ће у централном појасу бити сунчаних интервала, а на југу сунчано са температуром изнад просјека за децембар.

Минимална температура ваздуха износиће од један до шест, на планинама око минус два, а највиша дневна од седам до 12, на југу и степен два виша.

У сриједу, 23. децембра, биће промјенљиво облачно, са дужим сунчаним периодима, и топлије него претходних дана, у западним предјелима и вјетровито, а увече се очекује повећање облачности са запада.

Минимална температура ваздуха од један до шест, на планинама од минус три, а највиша дневна до 11, на југу и сјеверу око 15 степени Целзијусових.

У четвртак, 24. децембра, преовладаваће претежно до потпуно облачно, вјетровито, те и даље изнадпросјечно топло.

У Динарском појасу од југозапада до југа повремено ће бити слабе кише, а у осталим предјелима суво.

Минимална температура износиће од четири до девет, на планинама од два степена, а највиша дневна до 12, на сјеверу локално око 15 степени Целзијусових.

У петак, 25. децембра, киша која ће ујутро падати у већини предјела током дана ће у нижим крајевима на сјеверозападу и западу прећи у сусњежицу и снијег, а увече и у току ноћи очекује се формирање сњежног покривача.

Минимална јутарња температура ваздуха биће виша од дневне, од шест до 11, на планинама око три степена, док ће у току данас бити у паду, па ће увече бити од два до седам, на планинама од минус два.

У ноћи на суботу очекује се даљи пад температуре.