ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Временска прогноза03/01/2021

ЗА БОЖИЋ УГЛАВНОМ СУВО ВРИЈЕМЕ, ПОВРЕМЕНО СА СУНЧАНИМ ИНТЕРВАЛИМА

 

БАЊАЛУКА, 3. ЈАНУАРА /СРНА/ - Републику Српску наредних дана очекује промјенљиво вријеме са кишом, те снијегом и сусњежицом на планинама, док ће Божић бити без падавина и са сунчаним интервалима, показују подаци Републичког хидрометеоролошког завода.

 

Сутра ће у јутарњим часовима бити претежно облачно, на југу са кишом. Такво вријеме задржаће се и током дана, једино ће на планинама мјестимично падати сусњежица и снијег. На сјеверу су повремено могући и сунчани периоди.

Јутарња температура ваздуха од нула до пет, на планинама од минус два, а највиша дневна од три до девет, на планинама од нула степени Целзијусових.

У уторак, 5. јануара, на западу и сјеверозападу очекује се киша, на југу пљускови и грмљавина, а на сјевероистоку и истоку промјенљиво облачно са сувим и сунчаним периодима. Увече ће на планинама почети да пада снијег.

Јутарња температура ваздуха од минус два до четири, на планинама од минус пет, а највиша дневна од три до осам, на планинама од минус један.

На Бадњи дан, у сриједу, киша ће ујутро мјестимично да пада, а на југу су могући и пљускови са грмљавином, на високим планинама сусњежица и снијег.

Мјестимично ће и током дана бити падавина, на југу обилније кише, а на високим планинама сусњежице и снијега. На југу у вишим крајевима могућ је слабији пролазни снијег или сусњежица током вечери.

Јутарња температура ваздуха од минус један до четири степена Целзијусова, на планинама од минус пет, а највиша дневна од два до седам, на сјеверу до девет, а на планинама од минус један степен.

Божић ће у нижим крајевима осванути са мразом, на сјеверу и истоку ће бити углавном ведро. Током дана очекује се промјенљиво до претежно облачно и углавном суво, повремено са сунчаним интервалима. У јужним крајевима су увече и током ноћи могуће падавине.

Јутарња температура ваздуха од минус три до два, на планинама од минус седам, а највиша дневна од један до шест, на сјеверу и југу до осам, а на планинама од минус два степена Целзијусова.