ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/01/2021

СРЂАН ДРАШКОВИЋ ПРЕДСЈЕДНИК ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА

 

ФОЧА, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - На данашњој конститутивној сједници Скупштине општине Фоча за новог предсједника локалног парламента изабран је Срђан Драшковић /Демос/, за потпредсједника Дејан Павловић /СНСД/, док је Весна Рашевић /СНСД/ именована за замјеника начелника општине.

 

На мјесту првог човјека фочанског парламента Драшковић је замијенио Изета Спахића из СДА, а Рашевићева је на мјесто замјеника начелника дошла умјесто Зорана Елеза из Демоса.

Драшковић је рекао да ће се трудити да атмосфера у парламенту буде радна и конструктивна, без вријеђења, те да се сви одборници придржавају кодекса понашања.

"Скупштинска већина је стабилна, а надамо се да ће сви одборници конструктивно учествовати у раду. Пред нама је много посла и надам се да ће резултати бити видљиви", навео је Драшковић.

Он је најавио да ће убрзо бити сазвана и прва редовна сједница на којој би, између осталог, требало да буде разматран и нацрт општинског буџета.

Од 25 одборника, скупштинску већину, како је саопштио одборник СНСД-а Вељко Марић, чини 17 одборника СНСД-а, Демоса, СПС-а, СП-а, Уједињене Српске и НДП-а, који су то својим потписима потврдили.

У опозицији је осам одборника СДС-а, ДНС-а и СДА, с тим да је један од тројице одборника ДНС-а Крсто Ивановић обавијестио Скупштину да је иступио из те партије и да ће дјеловати као самостални одборник.

Замјеник начелника изабран је на приједлог начелника општине Милана Вукадиновића, а на његов приједлог именовани су и вршиоци дужности начелника пет општинских одјељења.

На челу Одјељења за општу управу Душанку Станковић замијенио је Виде Вуковић.

Умјесто Мире Давидовић, Одјељењем за финансије руководиће Драган Ивановић, док је Бранку Саламадију у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности замијенила Оливера Елез.

Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове од Менсуда Јахића преузео је Ранко Поповић, а у Одјељењу за инспекције Гордана Дракула је на мјесту начелника замијенио Младен Пиповић.

За вршиоца дужности секретара Скупштине изабран је Бранимир Радовић, који је и до сада обављао ту дужност.

Вршиоци дужности начелника одјељења и секретара Скупштине изабрани су на 90 дана.

Начелник општине Милан Вукадиновић вјерује да ће извршна власт са новим тимом направити искорак у наредном четворогодишњем мандату.

"Морамо тим људима да дамо шансу да се докажу, а ријеч је и о младим и искусним људима. Сигуран сам да ћемо постићи успјех за општину Фоча и све њене грађане", рекао је Вукадиновић.

Предсједник Клуба одборника СДС-а, који броји четири одборника, Миливоје Достић рекао је да ће дјеловати опозиционо.

Он је навео да је већ на првој сједници дошло до преласка једног одборника из једног табора у други, што је оцијенио као непоштовање воље бирача.

"Бићемо конструктивна опозиција и подржаћемо све приједлоге, било одакле долазили, који су у функцији бољег живота. Базираћемо се на човјека, на све његове потребе и проблеме", рекао је Достић.

Одборници СДС-а негодовали су због тога што се сједница одржава у сали Градског позоришта, чиме је онемогућен директан пренос на Радио Фочи, а и услови за сједницу су лоши, како кажу, јер је сала хладна и нема столова, захтијевајући да се засједање врати у зграду Центра за културу и информисање, као што је то било прије епидемије вируса корона, што је омогућавало пренос.

Начелник општине Милан Вукадиновић сложио се са таквим приједлогом и обећао да ће већ на првој наредној сједници Општинског штаба за ванредне ситуације бити размотрена та могућност.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: