ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника15/01/2021

У ТОКУ УВИЂАЈ НА МЈЕСТУ СТРАДАЊА СУЉЕВИЋИЈА

 

БЕОГРАД, 15. ЈАНУАРА /СРНА/ - Тужилац и полиција врше увиђај у брдима изнад Грачаничког језера /Бадовац/, гдје је пронађен мртав бивши косовски полицајац Фадиљ Суљевићи, некадашњи припадник терористичке ОВК, а који се, према наводима медија, налази на списку свједока Специјалног тужилаштва у Хагу.

 

"Tужилац је изашао на лице мјеста да види шта се догодило. Полиција је на мјесту догађаја. Пронађен је мртав негдје у планинама", рекао је главни тужилац Основног тужилаштва у Приштини Кујтим Муниши.

Косовска полиција је саопштила да је данас добила дојаву да се на путу које води према језеру Бадовац налази тијело непознатог мушкарца, који је касније идентификован као Фадиљ Суљевићи.

"Полиција је одмах изашла на лице мјеста, контактирала чланове породице те особе и позвала државног тужиоца и тимове хитне медицинске помоћи", рекао је портпарол Косовске полиције Бајрам Краснићи.

Суљевићи је бивши припадник косовске полиције, који је примљен у полицију након 1999. године.

Медији преносе да је Суљевићи био на списку свједока Специјалног тужилаштва у Хагу у предметима против бивших команданата терористичке ОВК.

Суљевићи је поријеклом из Медвеђе, а, према подацима Удружења киднапованих и несталих лица са Косова и Метохије, командовао је нелегалним затвором код Матичана у којем је било око 300 заточених Срба.

Србија је својевремено преко Интерпола за њим расписала потјерницу.