ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти15/01/2021

ВИШКОВИЋ: НЕМЈЕРЉИВ ДОПРИНОС ПУКОВНИКА БЕРОЊЕ У ОДБРАНИ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 15. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог пуковника Војске Републике Српске /ВРС/ Мила Бероње, истичући да ће остати упамћен као частан човјек и војник који је у одбрамбено-отаџбинском рату дао немјерљив допринос одбрани Републике и српског народа.

 

Вишковић је навео да је одлазак пуковника Бероње ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље и цијелу Републику Српску, за чију се одбрану и очување истински борио, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

"Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, у име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа", додаје се у телеграму.

Пуковник ВРС Миле Бероња преминуо је у сриједу, 13. јануара, у 73. години у Новом Саду од посљедица инфекције вирусом корона, а биће сахрањен у уторак, 19. јануара, на Градском гробљу у Новом Саду.

Бероња је рођен 1948. године у Вуковару, гдје је завршио основну школу и Гимназију, по завршетку средње школе у Београду је уписао и завршио Војну академију, а потом је као официр ЈНА службовао у Осијеку, Нашицама, Дервенти, Шамцу и Бијељини.

На почетку одбрамбено-отаџбинског рата придружио се ВРС, па је током операције "Коридор 92" обављао дужност начелника штаба Tактичке групе један ВРС, којом је тада командовао пуковник Новица Симић.

По завршетку операције "Коридор 92", Миле Бероња преузима дужност команданта Друге посавске бригаде ВРС и ову дужност обављао је до 1994. године, када је именован на дужност начелника оклопно-механизованих јединица у оперативној зони корпуса која је обухватала одбрану територије Мајевице, Семберије и дијелова Посавине.