ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/01/2021

У САРАДЊИ СА "ЛАНАКОМ" ЕДУКОВАНИ НАСТАВНИЦИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЉИ

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са компанијом "Ланако" организовало је током прошле године обуке и вебинаре за запослене у школама, ученике и родитеље ради унапређења модела извођења наставе на даљину и квалитетне комуникације између ученика и наставника.

 

Више од 20.000 родитеља и ученика едуковано је путем вебинара за кориштење "Офис 365" алата у настави да би били доступним свим учесницима наставног процеса.

Претходно је обука о употреби ових дигиталних алата и рјешења одржана за све наставнике основних школа, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Онлајн обуке за наставно особље, стручне сараднике, чланове управа, те ученике основних и дијела средњих школа организоване су путем "Мајкрософт тимс" /Microsoft Teams/ сервиса.

Организована је и обука за више од 10.000 учитеља, наставника и професора из основних и средњих школа у Републици Српској, као и просвјетних савјетника из Републичког педагошког завода.

"Ријеч је о значајној обуци за кориштење важних дигиталних алата у оквиру ЕДУИС платформе, која је имплементирана у 187 основних и 12 средњих школа у Републици Српској", наведено је у саопштењу.

Обуке су организоване са циљем да се сви учесници наставног процеса на што једноставнији начин окрену примјени савремених технологија и иновативних рјешења.

"У околностима изаваним пандемијом корона вируса и организацијом наставе на даљину ова платформа, односно њени дигитални алати, добили су своју потпуну примјену", наводе из Министарства.

У плану Министарства просвјете и културе за 2021. jе организација различитих вебинара чији је циљ подизање дигиталних компетенција запослених у школама и континуирано стручно напредовање.