ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/01/2021

ЛИНТА: МНОГИ ДОКАЗИ УПУЋУЈУ ДА ЈЕ САРАЈЕВО АНТИСРПСКИ ГРАД

 

БЕОГРАД, 17. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је да многи докази потврђују неспорну чињеницу да је данашње Сарајево антисрпски град, а један од њих је промјена назива улица и тргова у имена освједочених фашиста и ратних злочинаца, као и постављање табли на којима пише да су Срби "агресори и злочинци".

 

Линта је подсјетио да је најмање 150 улица и тргова преименовано, које су прије грађанског рата носили имена истакнутих Срба или имена српских мјеста, градова и других топонима.

Према његовим ријечима, потпуно је јасно да је циљ бошњачких власти на челу са СДА да на сваки начин затру трагове вишевјековног постојања Срба у Сарајеву и њихов огроман допринос стварању и културном уздизању тог града.

Сарајевске улице су, како је навео, умјесто српских хероја и антифашиста, назване по освједоченим фашистима и ратним злочинцима из времена НДХ и скоро свим виђенијим сарадницима усташког режима који је починио геноцид над српским народом.

Он је подсјетио и на улицу 10. брдске бригаде чији је командант био злогласни Мушан Топаловић Цацо који је организовао масовно убијање Срба на Казанима, саопштено је из Савеза Срба региона.

"Поред скандалозних, али очекиваних промјена назива улица и тргова, у Сарајеву су постављене ратнохушкачке и србомрзачке табле на згради Градског вијећа и на другим мјестима на којима пише да су Срби `агресори и злочинци`", навео је Линта.