ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона18/01/2021

ЖИВКОВИЋ: ОЧЕКУЈЕМО ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦЕ СЕДАМ ПРЕМИНУЛИХ ЧЛАНИЦА

 

БАЊАЛУКА, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић очекује помоћ од Министарства финансија Републике Српске за породице седам чланица које су преминуле од посљедица вируса корона.

 

"Тешко нас је погодила пандемија корона вируса, јер је до данас од посљедица овог вируса до сада преминуло седам наших чланица", рекла је Рајилићева Срни.

Рајилићева очекује да ће Одјељење за помоћ за санирање посљедица вируса корона при Министарству финансија Републике Српске позитивно одговорити на захтјев Удружења за финансијску помоћ породицама преминулих чланица.

Она је рекла да чланице Удружења на нивоу регије присуствују обиљежавању значајних историјских догађаја, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.

Када је ријеч о примјени Закона о жртвама ратне тортуре у Републици Српској у пракси, Рајилићева је рекла да по њему више од 200 жена остварује право на инвалиднину од 177 КМ.

Рајилићева је рекла да су захтјеве за остваривање овог права поднијеле и четири жене из Србије које су послије размјене отишле тамо да живе, а посједују двојно држављанство Републике Српске и Србије.

Говорећи о активностима Удружења за ову годину, Рајилићева је навела да је у припреми оснивање одбора дјеце логораша при Удружењу жена жртава рата Републике Српске, који треба да чува успомене и даље да свједочи о страдању српског народа.

Рајилићева је рекла да су у току локални избори за регионалне одборе Удружења, након чега би требало да буде одржана Скупштина удружења и избрано ново руководство.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: