ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/01/2021

"ВИЈЕСТИ": СПАЉЕНА ПОВЈЕРЉИВА ДОКУМЕНТА

 

ПОДГОРИЦА, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Бивша црногорска власт након пораза на прошлогодишњим августовским парламентарним изборима спалила је документа са најповјерљивим информацијама, пише подгорички дневник "Вијести".

 

Постоје докази да су службеници Агенције за националну безбједност /АНБ/ уништавали материјал те тајне службе, саопштено је листу из безбједносних кругова.

Лист пише да су повјерљива документа АНБ-а спаљивана на Жабљаку, а ријеч је о мјерама надзора без одлуке суда.

Саговорник листа тврди да је ријеч о документима са најповјерљивијим информацијама, која нису пролазила званичне токове.

"Ријеч је о мјерама надзора без одлуке суда...Највећи дио материјала је уништен", истакао је извор подгоричког дневника.

Извор тврди да, наводно, постоје докази да су службеници Агенције такве податке уништавали на Жабљаку, непосредно послије парламентарних избора 30. августа прошле године.

Лист данас пише да је службеник АНБ-а Љубиша Асановић суспендован јер је без овлашћења старјешина ушао у просторије у које је био приведен Бранислав Брано Мићуновић, који је годинама описиван као шеф црногорског подземља.

Вршилац дужности директора АНБ-а Дејан Вукшић од именовања на ту функцију смијенио је више начелника сектора у тој агенцији - Луку Булатовића, Данила Грозданића, Мирка Миловића, Милоша Вујисића, Снежану Зарубицу, Мирка Миловића, Сандру Самарџић, Дејана Tомовића, Бојана Вукчевића, Илију Живановића.

"У наредном периоду очекује се да ће бити смијењени и остали начелници", рекао је је извор "Вијести".