ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/01/2021

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ГРАНТУ СА "КАРИТАСОМ" И УДРУЖЕЊЕМ "ДВАНАЕСТ БЕБА"

 

БАЊАЛУКА, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је данас у Бањалуци уговоре са представницима "Каритаса" бањалучке бискупије и Удружења грађана "Дванаест беба" Приједор, којима су одобрена средства за суфинансирање пројеката у укупном износу од 35.500 КМ.

 

"Каритасу" је додијељен грант од 20.500 КМ за суфинансирање пројекта "Народна кухиња и кућна њега старих и немоћних особа на локацији Приједор/Љубија", док је Удружењу "Дванаест беба" додијељено 15.000 КМ за суфинансирање пројекта "Дванаест звјездица", саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

Јујићева је навела да Министарство годинама има разумијевања и препознаје рад Удружења "Дванаест беба" из Приједора и настоји да максимално подржи све њихове активности, знајући колики је значај постојања и дјеловања овог удружења.

Она је рекла да ресорно министарство дужи низ година помаже рад Бањалучке бискупије, додајући да је увјерена да ће сарадња Министарства и "Каритаса" бити настављена и у будућности.

Представници "Каритаса" и Удружења "Дванаест беба" изразили су задовољство због потписивања уговора, те нагласили да су ова средства у времену пандемије вируса корона од круцијалног значаја за њихов опстанак и рад.

Они су истакли да је ово значајан вид помоћи Владе, односно ресорног министарства удружењима која брину о појединим категоријама грађана.