ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/01/2021

БОРИСЛАВ БОГДАНИЋ "ЧАСНИ ВИТЕЗ" КОТОР ВАРОША

 

КОТОР ВАРОШ, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Борислав Богданић побједник је петог пливања за Богојављенски крст које је пред великим бројем посјетилаца и уз придржавање препоручених епидемиолошких мјера одржано на ријеци Врбањи у Котор Варошу.

 

У конкуренцији 21 храброг пливача Богданић је први дошао до Часног крста и њему је други пут припала титула "Часног витеза" Котор Вароша.

"Самим тим што сам учествовао осјећам се прелијепо. Испунио сам своју душу вјером у Бога. Захвалио бих свима који су организовали ову манифестацију и надам се да ће нас наредних година бити још више. Свим момцима који су учествовали честитам, јер смо ми сви заједно побједници", рекао је Богданић.

Иницијативу за ову манифестацију покренуло је Удружење за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, а начелник општине Зденко Сакан био је генерални покровитељ.

"Све данашње учеснике сматрам побједницима, иако је само један допливао први до Часног крста. Локална заједница ће и убудуће бити уз ову манифестацију и захвалио бих свима који су дали допринос да се ово данас организује", нагласио је Сакан.

Организатор петог пливања за Часни крст у Котор Варошу је Удружење за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош уз подршку Српске православне црквене општине Котор Варош.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић је посебно похвалио иницијаторе овог такмичења.

"Захваљујући нашим фудбалским ветеранима и њиховим пријатељима и ове године смо на величанствен начин организовали пливање за Часни крст поводом нашег великог празника", истакао је Нарић.

Побједник данашњег такмичења добио је златни дукат, дар Саве Керезовића, умјетничку слику Бранка Русмира и заставе Војске Републике Српске и Српске, а сви остали учесници добили су пригодне поклоне као награду за испољену одважност и љубав према православној вјери и традицији.

Поклоне су обезбиједили начелник општине Котор Варош, Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, колекционар сатова Душан Станић и бројни привредници који су подржали ову манифестацију.

Прије пливања за Часни крст служена је Света литургија у Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу, а након тога свечана Богојављенска литија кренула је испред цркве према мосту у насељу Котор.