ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/01/2021

ЗОРАН ГЛАМОЧАК ПРВИ ДОПЛИВАО ДО ЧАСНОГ КРСTА

 

JЕЗЕРО, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Зоран Гламочак први је допливао до Часног крста на ријеци Пливи у општини Језеро и добио златни дукат и ручно рађен крст.

 

Осим побједника у хладној Пливи за Часни крст данас су поводом Богојављења пливали и Славен Ружичић, Бојан Марић, Немања Савић, Милорад Савић, Иле Марић, Милан Јоветић, сви из Језера, речено је Срни у општини Језеро.

"Oдржано je пето по реду традиционално `Пливање за крст часни`. Сви учесници су од протојереја Миладина Самарџића добили иконе и захвалнице, а од начелника општине Снежане Ружичић побједник је добио и златни дукат", навели су у општини.

И ове године, као и претходне четири, Српска православна парохија језерска и општина Језеро обиљежили су празник Богојављење литургијом, водоосвештањем и пливањем за Часни крст, поштујући све епидемиолошке мјере.

Учеснике су обезбјеђивали Горска служба спасавања Станица Јајце, Планинарско друштво Ћусине и Ватрогасно друштво општине Језеро.

Српска православна црква прославља данас Богојављење, празник крштења Исуса Христа којим је почела његова мисија и проповиједање хришћанске вјере.