ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет19/01/2021

"ТВИТЕР" СУСПЕНДОВАО НАЛОГ КОНГРЕСМЕНА КОЈИ ЈЕ ПРОТИВ БАЈДЕНА

 

ВАШИНГТОН, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Онај ко најави да ће поднијети захтјев за импичмент /смјену/ новоизабраог америчког предсједника Џозефа Бајдена ризикује да буде избрисан са "Твитера".

 

Онако како су демократски конгресмени дочекали Доналда Tрампа када је ушао у Бијелу кућу - тако ће и републиканци дочекати демократу Бајдена, наводи "Геополитика".

Tрампа су оптуживали за везе с Русијом и два пута покушавали његов опозив, а конгресмен Мерџори Тејлор Грин то исто сада најављује Бајдену због његових наводних веза са Кином и Украјином.

Конкретно, због неријешене афере са његовим сином Хантером у гасном бизнису у Украјини у вријеме када је његов отац Џо био потпредсједник САД у Обаминој администрацији и задужен за питање постреволуционарне Украјине, као и због неразјашњених пословних активности породице Бајден са извјесном кинеском компанијом.

Друштвена мрежа "Tвитер" ограничила је приступ конгесмену Мерџори Тејлор Грин одмах након што је она најавила како ће покренути опозив Бајдена већ првог првог радног дана послије његове инаугурације.

Сада Мерџори неће моћи да објављује ​​нове постове, а "Твитер" је оптужио за "кршење интерних правила друштвене мреже".

О овом случају већ пишу свјетски медији, између осталих и британски "Телеграф".

Дио америчког друштва и Републиканска странка оптужију "Твитер" и друге друштвене мреже да цензурама и забранама настоје да задовоље интересе нове америчке администрације.