ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет21/01/2021

РУСКИ ДИПЛОМАТА ПРОТЈЕРАН ИЗ АЛБАНИЈЕ

 

ТИРАНА, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Руски дипломата Алексеј Кривошејев протјеран је из Албаније због, како је образложено, кршења мјера за сузбијање епидемије вируса корона, што руска Амбасада у Тирани сматра неоснованим оптужбама.

 

О протјеривању руског дипломате извијестило је Министарство спољних послова Албаније које је саопштило да је руској страни од априла прошле године скретана пажња у вези са понашањем Кривошејева.

"Упркос обећањима, руски дипломата је наставио да крши мјере. На жалост, Влада Албаније је донијела одлуку да објави дипломату Алексеја Кривошејева персоном нон-грата, уз обавезу да напусти земљу у року од 72 сата од момента објављивања одлуке", наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова је, истовремено, изразило спремност за наставак пријатељске сарадње са Русијом, те изразило наду да ће Москва схватити ово као изнуђену мјеру ради заштите здравља људи.

Руска амбасада у Тирани је саопштила да навођење имена њиховог службеника у саопштењу за медије представља грубо кршење међународне дипломатске праксе.

"Министарство спољних послова Русије је информисано о овоме", навели су руска Амбасада, пренио је "Спутњик".