ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет24/01/2021

РЕПУБЛИКАНЦИ НАЈАВЉУЈУ ТЕШКУ БОРБУ ОКО ТРАМПОВОГ ОПОЗИВА

 

ВАШИНГТОН, 24. ЈАНУАРА /СРНА/ - Посланици Републиканске странке поручили су данас да ће се њихове колеге из Демократске странке морати добро помучити наредног мјесеца када у Сенату почне процес за опозив бившег предсједника Доналда Трампа.

 

Предсједавајући Представничког дома Ненси Пелоси сутра ће послати сенаторима један чланак о опозиву који је усвојен и у којем се Трамп окривљује за подстицање упада у зграду Конгреса 6. јануара када је погинуло пет особа.

Представници републиканаца изнијели су политичке и уставне аргументе и изражавају сумњу да ће демократе, које контролишу 50 посланичких мјеста у сточланом Сенату, осигурати неопходних 17 гласова Републиканске странке.

"Мислим да је цијели процес глуп и контрапродуктиван. Већ имамо пожар који треба гасити у овој земљи и све ово изгледа као да досипате бензин", рекао је члан Комитета за обавјештајна питања у Сенату и републиканац Марк Рубио.

Он је признао да Трамп сноси одређени дио одговорности за оно што се десило, али да је лоше по земљу да се изнова и непрестано подстиче иста прича.

Други републиканци сматрају да Сенат не може да обичног грађанина, што је Трамп сада, излаже процесу опозива.

Сенатор Мајк Раундс рекао је да Устав не дозвољава опозив бившег предсједника и да има много пречих ствари на којима треба радити, укључујући потврду номинованих за чланове Бајденове администрације.