ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/01/2021

РАКИЋ НИЈЕ ДОБИО ПОДРШКУ ЗА ФУНКЦИЈУ ЗАМЈЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

 

БИЈЕЉИНА, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - За замјеника градоначелника Бијељине на конститутивној сједници Скупштине града предложен је Миладин Ракић из СДС-а, који није добио подршку скупштинске већине.

 

Скупштинска комисија за избор и именовања одбила је приједлог градоначелника, уз образложење предсједника ове комисије Мирослава Миловановића да за овај избор није постигнут политички договор.

"Персонално, скупштинска већина нема ништа против и могла би подржати Ракића, али и то је дио политичког договора који није постигнут", навео је Миловановић.

У десетом сату данашњег засједања тајним гласањем је одбијен приједлог градоначелника за именовање Ракића на позицију замјеника градоначелника Бијељине, а од 29 одборника који су гласали, осам је било за, а 21 против именовања за које је потребна натполовична већина.

При избору 17 сталних скупштинских радних тијела, у којима је укупно 99 чланова, дуго се дискутовало о процентуалној заступљености странака, а предсједник Клуба одборника СНСД-а Мирослав Миловановић објаснио је да је опозицији припало 27 мјеста, што је више од тражених 25.

Он је додао да је при избору седам чланова Савјета за спорт, на који је опозиција имала највише приговора, испоштована ранија пракса из времена када је та опозиција била власт и када је предсједник Скупштине града био Славиша Марковић из ПДП-а.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић најавио је да ће конститутивна сједница трајати максимално предвиђених 10 часова, односно до 20.00 часова.

Скупштинску већину у Бијељини чини седам одборника СНСД-а, пет из СДС Семберија, четири из Демоса, по два одборника Уједињене Српске, СП-а и СДА и један из Покрета за Бијељину.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: