ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/01/2021

ВЛАДИКА ДИМИТРИЈЕ: БОРБА ЗА ПРАВДУ И ПОШТЕЊЕ НИЈЕ УЗАЛУДНА

 

БИЛЕЋА, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је Свету архијерејску литургију у Саборном храму Светог Саве у Билећи поводом крсне славе храма и општине.

 

Владика Димитрије је у бесједи истакао да је Свети Сава донио прве законе, дао значај просвјетитељству, основао прве болнице, да је био истински хришћанин који је желио да спаси овај свијет и учини га што праведнијим.

"Нека нам то буде поука сваке године када празнујемо Светог Саву - да борба за правду истину и поштење у овом свијету није узалудна", нагласио је владика.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је новинарима да у наредном периоду очекује много рада и да се направи позитивна атмосфера како би град кренуо путем напретка.

"Морамо ићи даље, да пређемо преко свих проблема уздигнуте главе напријед с Божијом помоћи и помоћи Светог Саве кренуће то набоље. Дугови су огромни, скоро три општинска буџета, огроман проблем имамо са исплатом плата, али тражићемо рјешења", додао је Вујовић.

Због епидемиолошке ситуације, овогодишња прослава крсне славе општине Билећа и Саборног храма Светог Саве протекла је без традиционалне литије и свечаног ручка у Дому културе, као и без светосавске академије.

Повеље општине Билећа заслужном појединцу, колективу и најбољим спортистима општине за прошлу годину уручио је начелник општине Вујовић испред Саборног храма Светог Саве.

У категорији појединца, Повеља је уручена професору историје, географије и демократије Миленку Кешељу, који је остварио запажене резултате као ментор на такмичењима, док ће Повеља за заслужни колектив, која је ове године припала ковид тиму Дома здравља Билећа, бити уручена накнадно.

Кешељ је рекао новинарима да му је задовољство да ради са билећком дјецом која су даровита и имају изражен капацитет, те да му је Повеља општине Билећа велика част, али и обавеза.

Вујовић је уручио Повеље општине најбољим спортистима за прошлу годину, а то су маратонац Љубо Tркља, каратисткиња билећког "Херцеговца" Сашка Илић и куглаш Предраг Војновић.

Тркља, који је учесник многих хуманитарних акција и освајач низа спортских медаља и признања, рекао је новинарима да је прошле године било мање спортских такмичења због епидемије вируса корона, али више хуманитарних трка које је истрчао.

"Учествовао сам у двије хуманитарне трке, дужине 80 километара и прикупио око 5.000 КМ за двије породице. То је награда и мојим пријатељима који су ме подржали и донирали ова средства", додао је Тркља.