ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/01/2021

У МОСTАРУ ДВИЈЕ УКРАЈИНКЕ ОРГАНИЗОВАЛЕ МЕЂУНАРОДНО ВРБОВАЊЕ РАДИ ПРОСTИTУЦИЈЕ

 

САРАЈЕВО, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Двије држављанке Украјине, искористивши тежак положаја жртава и оштећених дјевојака из те земље, организовале су њихово довођење на подручје Мостара, гдје су их искориштавале ради сексуалне експлоатације, остваривши на тај начин велику незакониту имовинску корист, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

 

У саопштењу је наведено да тужилац и истражилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију у Мостару координишу активности припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ које се односе на хапшење и претресе просторија које користе двије осумњичене Украјинке за међународно врбовање ради проституције.

"Дуготрајном и детаљном истрагом, прикупљени су докази да су двије држављанке Украјине, искористивши тежак положај жртава и оштећених дјевојака из Украјине, организовале њихово довођење на подручје Мостара", наведено је у саопштењу.

Осумњичене су организовале пружање сексуалних услуга у једном хотелу, те од оштећених узимале добијени новац, саопштено је из Tужилаштва БиХ.

Према прикупљеним доказима, почињење ових кривичних дјела одвијало се најмање шест мјесеци, а за то вријеме су осумњичене стекле незакониту имовинску корист у великом износу.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у овом предмету.

Један претрес реализован је и на подручју Бањалуке, гдје је остварена сарадња са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

Истрага у овом предмету интензивно се наставља.