ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/01/2021

МЕДИЈСКЕ РАДНИКЕ УВРСТИТИ У ПРИОРИТЕТНЕ ГРУПЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

 

ПОДГОРИЦА, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Синдикат медија Црне Горе упутио је данас иницијативу Министарству здравља да медијски радници буду уврштени у приоритетне групе приликом имунизације становништва против ковида 19.

 

Из Синдиката медија подсјећају да је Национална стратегија за имунизацију против ковида 19 усвојена на сједници Владе прошле седмице и да се ни у том, као ни у пропратним документима, не помињу медијски радници као приоритет за вакцинацију, што је био случај у неким земљама региона.

У саопштењу се истиче да су, уз друге професије, медијски радници од избијања ковид кризе на првој линији одбране, са важним задатком правовременог информисања грађана.

"Многе наше колеге и колегинице радили су без слободног дана, у неизвјесним условима, што их није спријечило да буду на висини задатка и да грађанима доносе свакодневно вијести о вирусу и активностима Владе и надлежних тијела у борби против њега", наводи се у саопштењу.

Из Синдиката медија напомињу да би, без медијских радника, становништво остало ускраћено за веома важне информације током протеклих скоро 10 мјесеци.

Све те активности, како су навели, подразумијевају свакодневни контакт са великим бројем људи, те извјештавање и из подручја у којима је велика распрострањеност вируса.

"С тим у вези, Синдикат медија Црне Горе позвао је министра здравља Јелену Боровинић Бојовић да ревидира Акциони план вакцинисања тако да укључи медијске раднике као приоритет, а они би се преко својих редакција добровољно пријављивали за вакцине", пише у саопштењу.