ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/01/2021

ЗА ПРОЈЕКАТ НОВОГ ИНСТИТУТА ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ ДЈЕЦЕ 574.000 ЕВРА

 

НОВИ САД, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Покрајинска влада Војводине издвојила је 67,5 милиона динара /око 574.000 евра/ за израду пројектно-техничке документације неопходне за почетак изградње новог комплекса Института за здравствену заштиту дјеце и омладине у Новим Саду.

 

Нови објекат Института површине 30.000 метара квадратних градиће се на мјесту постојећег објекта Клинике за стоматологију Војводине.

"Радови на овом веома сложеном пројекту почеће 2022. године. У новом комплексу биће створени много бољи услови, за рад и функционисање Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине", рекао је предсједник Покрајинске владе Игор Мировић, поводом почетка реализације тог пројекта.

Институт за здравствену заштиту дјеце и омладине Војводине је установа која се бави лијечењем и његом дјеце. Та установа промовише здравље, стручност и хуман однос према дјеци и омладини, уз примјену најсавременијих научних, технолошких и биомедицинских достигнућа.

Одлуку о издвајању средстава за пројектну документацију новог комплекса Института, донијела је Покрајинска влада на данашњој сједници.