ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика27/01/2021

КОВАЧЕВИЋ: НЕСТРУЧНО ВЈЕШТАЧЕЊЕ РАЗЛОГ ВИШЕ ДА СЕ ПОНИШТИ СРАМНА ОДЛУКА ЦИК-а

 

БАЊАЛУКА, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Чињеница да реномирани експерти за вјештачење докумената тврде да је вјештачење по налогу ЦИК-а БиХ, на основу којег је донесена одлука о поништавању избора у Сребреници и Добоју, вршила нестручна и неквалификована особа само је још један снажан аргумент да Апелационо вијеће Суда БиХ треба да прихвати жалбу и поништи срамну и политичку одлуку ЦИК-а, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 

Ковачевић је у изјави за Срну нагласио да осим тога ова врста одлука по Закону о управном поступку БиХ мора бити донесена у року од 60 дана, а ЦИК БиХ је прекршио и тај законски рок што представља и формални разлог за поништавање такве одлуке.

"Нама је у потпуности јасно да је ова одлука ЦИК-а БиХ донесена искључиво из политичких разлога и вјерујемо да ће и у Апелационом вијећу Суда БиХ то препознати и донијети одлуку на основу права, а у том случају ће одлука ЦИК-а сигурно бити поништена", истакао је Ковачевић.

Он је указао да политички послушници СДС-а и ПДП-а, које је СДА инсталирала у ЦИК БиХ, овом оврстом одлука само припремају терен за опште изборе 2022. године када ће на сваки начин, као и сада покушавати да прекроје изборну вољу грађана Српске.

"Очигледно је циљ да се грађаним Српске, мимо избора, наметну они који нису њихов избор већ избор Бакира Изетбеговића с обзиром на то што су Срби за њега 'лош народ' јер упорно бирају Милорада Додика и СНСД. Самим тим је јасно зашто њему сметају Милорад Додик и СНСД, а требају му СДС и ПДП", закључио је Ковачевић.