ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/02/2021

МИНИСТАРСТВО И ОПШТИНА НАСТАВЉАЈУ СА ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА

 

РУДО, 24. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је данас у Рудом да је у овој локалној заједници примјетан напредак у пољопривредној производњи и да ће ресорно министарство и општина наставити заједничке пројекте и у наредном периоду.

 

Пашалић је новинарима након састанка са општинским руководством истакао да је видљив напредак и у производњи млијека и у производњи воћа.

"Подржавамо произвођаче кроз разне премије које остварују и кроз Задругу `Увац - Рудо`, гдје смо уложили значајна средства у изградњу објекта, подизање садног материјала, набавку возила. И даље настављамо у том правцу. План за наредни период јесте завршетак пројеката за садњу шљиве. Општина и министарство ће заједно финансирати изградњу дестилерије", нагласио је Пашалић.

Према његовим ријечима, у општину Рудо ће ускоро доћи екипа људи из Министарства која ће са стручног аспекта разговарати о еколошким и биолошким проблемима на ријеци Лим.

Пашалић је напоменуо да се на састанку разговарало и о Шумском газдинству, које је пословало у овој општини до 2006. године, када је припојено Вишеграду.

"Постоји иницијатива да се газдинство у Рудом одвоји. Наредне седмице ћемо имати завршни састанак гдје ћемо, уз одређене анализе, донијети коначну одлуку. Циљ нам је да буду задовољни људи и у Рудом и у Вишеграду", додао је Пашалић.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић захвалио је Пашалићу за посјету и рекао да је значајан долазак министара, који пружају помоћ малој средини као што је ова.

"Договорили смо наставак разговора почетком марта, тако да ћемо још неке пројекте дефинисати за добробит наших становника", рекао је Богдановић.