ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/02/2021

ОТВОРЕНЕ СТРАНАЧКЕ ПРОСТОРИЈЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ

 

БИЈЕДЉИНА, 25. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Народна партија Српске /НПС/ отворила је вечерас страначке просторије и званично почела са радом у Бијељини.

 

Свечаности је присуствовао предсједник странке Дарко Бањац, који је рекао новинарима да је циљ НПС-а да на наредним изборима освоји више од 30.000 гласова у Републици Српској.

"Предност НПС-а је што људи који чине нашу партију имају политичко и организационо искуство, дуго су у политици, а оно што нас чека овдје у Бијељини је да подигнемо мјесне одборе, јер организација је кључ доброг резултата", навео је Бањац.

Предсједник Иницијативног одбора НПС-а Бијељина Дико Цвијетиновић изразио је очекивање да ће до краја марта бити формирано 40 мјесних одбора у граду, а до краја априла и Изборна скупштина градског одбора странке.

"Наш циљ је да радимо за добробит Бијељине и Републике Српске", поручио је Цвијетиновић, који је народни посланик ове странке у Скупштини Републике Српске.

Један од оснивача НПС-а Ђорђе Поповић рекао је да ће наредни задатак бити да се направити јака унутрастраначка структура странке.

Он је додао да је у многим срединама НПС у попуности преузео структуру коју је имао Демократски народни савез, а да је у бијељинској регији преузео велики број чланства ове странке.

Отварању просторија НПС-а су, осим чланова странке, присуствовали и представници коалиције "Договор за Бијељину", која чини скупштинску већину у Бијељини.