ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти28/02/2021

ЈЕДИНСТВО СРБИЈЕ И СРПСКЕ НИКАД НИЈЕ БИЛО УПИТНО

 

БЕОГРАД, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Премијер Србије Ана Брнабић честитала је свима у Републици Српској дан када сви заједно, са Србијом, обиљежавају 29 година од доношења првог Устава Републике Српске, те оцијенила да јединство Србије и Српске никада није било упитно.

 

"Изузетно је важно и значајно што смо почели заједно да обележавамо наше националне празнике", рекла је Брнабићева вечерас у обраћању у колажној емисији која је као својеврсни тв пријем емитована на РТРС-у и РТС-у поводом обиљежавања Дана Републике Српске и дана када је донесен први Устав Српске.

Она је оцијенила да је то јединство институционализовано од 2014. године када је Александар Вучић постао прво премијер Србије, а онда се наставило када је постао и предсједник Србије.

Према њеним ријечима, Србија и Српска заједно обиљежавају важне датуме, имају сарадњу на дјелу у оквиру различитих заједничких пројеката.

"Коначно имамо и један заједнички празник, не само Србије и Српске, него и свих Срба где год живели, а то је 15. септембар, Дан националног јединства, слободе и националне заставе. И ове године ћемо га адекватно обележити. Видећемо како ће то моћи због епидемије вируса корона", додала је Брнабићева.

Она је истакла да све ово повезује Србију и Српску, које због тога не треба да се извињавају и стиде, јер је све то значајно за српски народ и само га чини јачим.

"А то је и на корист свих осталих на Балкану, зато што једино сви ми, јаки, задовољни и стабилни, можемо да обезбедимо другачију и бољу будућност за све грађане на овом подручју", нагласила је Брнабићева.