ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона01/03/2021

ВАКЦИНА СМАЊУЈЕ ПОТРЕБУ ЗА БОЛНИЧКИМ ЛИЈЕЧЕЊЕМ ЗА 80 ОДСТО

 

ЛОНДОН, 1. МАРТА /СРНА/ - Само једна доза вакцине компанија "Оксфорд-Астра Зенека" или "Фајзер"и "Бионтек" смањује шансе за болничко лијечење за више од 80 одсто, показује анализа у Енглеској.

 

Подаци агенције за јавно здравље, који се заснивају на људима старијим од 80 година, прате сличне спектакуларне резултате у Шкотској.

Више од 20 милиона људи у Британији примило је прву дозу вакцине против вируса корона, што је више од једне трећине одрасле популације.

Министар здравља Мет Хенкок рекао је да ће ови резултати помоћи да се објасни зашто је у Британији нагло смањен број пријема на одјељења интензивне његе лица старијих од 80 година на једноцифрен број у посљедњих неколико седмица.

Према посљедњим подацима, од посљедица инфекције у протеклих 24 часа умрле су 104 особе.

Мери Ремзи, шеф одјељења за имунизацију у агенцији за јавно здравље, рекла је да има све више доказа који показују да вакцине утичу на смањење броја заражених и тиме спасавају животе, пренио је Би-Би-Си.

"Иако остаје много више података које треба пратити и анализирати, ово је охрабрујуће и све смо сигурнији да вакцине заиста доносе промјену", рекла је она.

У Британији је до сада заражено 4.182.009 људи, док је умрло 122.953.