ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/03/2021

ТУРКОВИЋЕВА НА ПРИЗЕМАН НАЧИН ПОЛИТИЗУЈЕ ЗНАК СОЛИДАРНОСТИ СРБИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 2. МАРТА /СРНА/ - Лидер ДНС-а Ненад Нешић сматра да министар иностраних послова БиХ Бисера Турковић на приземан начин политизује знак солидарности Србије и њеног предједника Александра Вучића, који је БиХ донирао 10.000 вакцина "Астра Зенека".

 

Нешић је навео да пристојност налаже да се Турковићева у овој ситуацију захвали, те да "ако то не зна, онда бар ћути", саопштено је из ДНС-а.

Нешић је истакао да је шокиран тиме што Турковићева не познаје чињенице о вакцини која је данас донирана свим грађанима БиХ.

"Осим што као министар иностраних послова вријеђа суверене државе, Турковићева није информисана да је вакцину коју је Вучић донио одобрила Европска агенција за лијекове, Свјетска здравствена организација, да се примјењује у Француској, Канади, Новом Зеланду, Јужној Кореји, а да се у Њемачкој разматра да је примају и старији од 65 година", нагласио је Нешић.

Турковићева је данас раније изјавила да је вакцина "Астра Зенека", коју је Србија донирала Федерацији БиХ, "веома доступна" и да се користи, како је рекла, углавном у сиромашним државама.

Она сматра да је ријеч о потреби за, како каже, афирмацијом и доминацијом Србије у региону, па и о томе да се диже популарност Србије.