ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/03/2021

НИСУ УСВОЈЕНЕ ДОПУНЕ ЗАКОНА О ЛИЈЕКОВИМА И МЕДИЦИНСКИМ СРЕДСТВИМА

 

САРАЈЕВО, 2. МАРТА /СРНА/ - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није усвојио данас допуне Закона о лијековима и медицинским средствима јер за њега нису гласали српски делегати.

 

Овај законски приједлог биће упућен у накнадно усаглашавање, јер то није било могуће данас због одсуства замјеника предсједавајућег Дома народа Драгана Човића.

Делегат српског народа у овом дому Душанка Мајкић рекла је, током расправе, да су допуне Закона о лијековима и медицинским средствима непотребне, јер је постојећи закон одговарајући.

"Ја сам ово схватила као лошу намјеру. Некоме је важније да се Републици Српскј онемогући да настави увозити лијекове и даље, него што ће Федерација БиХ /ФБиХ/ у томе наћи своју шансу. Неко је имао лошу намјеру", рекла је Мајкићева и додала да се свака ствар мора усаглашавати.

Она је подсјетила да је предсједавајући и српски члан Предсједништва Милорад Додик рекао да ће се ангажовати да и Федерација БиХ /ФБиХ/ добије вакцине на исти начин као и Република Српска.

"Само немојте лошим намјерама ићи према нама. Ове допуне Закона су потпуно неприхватљиве. Нећемо дати ниједну погодност која је дата Републици Српској, јер смо видјели како то завршава", рекла је Мајкићева.