ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво02/03/2021

ДОДИЈЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА ГРАДА

 

БИЈЕЉИНА, 2. МАРТА /СРНА/ - У Градској управи Бијељине данас су свечано уручене награде најбољим спортистима града за прошлу годину у избору "Семберских новина" и најављена је подршка локалне заједнице развоју спорта.

 

Раденко Томић из Боксерског клуба "Радник" најбољи је спортиста Бијељине за протеклу годину.

"Упорност и посвећен рад на тренинзима најбољи су пут до успјеха. Планирам да наставим у том правцу, а очекују нас и квалификације за Олимпијске игре и Свјетско првенство у Београду", рекао је Томић на пријему.

Друго мјесто припало је Луки Вуковићу из Карате клуба "Пантери плус", а треће Софији Крајшумовић из Женског фудбалског клуба "Радник".

За спортисту године из реда особа са инвалидитетом проглашен је Страхиња Росуљаш из Кошаркашког клуба у колицима "Бијељина".

Градоначелник Љубиша Петровић и предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић похвалили су постигнуте резултате најбољих бијељинских спортиста и пожељели им срећу у будућим изазовима.

Петровић је најавио усвајање новог правилника о додјели средстава у спорту који ће, као критеријуме за добијање помоћи из градског буџета, афирмисати бројност чланова клуба, постигнуте резултате и ниво промоције града кроз спортску дјелатност.

Он је навео да Бијељина процентуално издваја највећа средства за спорт од свих локалних заједница у Републици Српској и ФБиХ, те напоменуо да је проше године то било 1,5 милиона КМ.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић рекао је да подјелу буџетских средстава подршке спорту треба организовати на квалитетнији и транспарентнији начин.

"Потрудићемо се да у што скорије вријеме повећамо издвајања за спорт из градског буџета и покушаћемо да током мандата који је пред нама изградимо још објеката спортске инфраструктуре у Бијељини", поручио је Ђурђевић.