ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости21/07/2021

ГРАЂАНИ ПРИЈАВИЛИ И КОМШИЈСКЕ ПИЈЕТЛОВЕ И КОКЕ ЗА УЗНЕМИРАВАЊЕ

 

БИЈЕЉИНА, 21. ЈУЛА /СРНА/ - Грађани Бијељине су путем електронског сервиса за пријаву комуналних проблема упозорили надлежне на отворену септичку јаму у школском дворишту и изливање отпадних вода у водотокове, али су за узнемиравање пријавили и комшијске пијетлове што кукуричу и коке морке што кљуцају по туђим двориштима.

 

На овај сервис "Систем 48" је у протеклих 30 дана стигло 17 пријава грађана, од којих су три ријешене, а рјешавање осталих је у току.

Грађани Бијељине пријавили су надлежнима и смрад са градске депоније, случај запречавања сокака и узурпације паркинга, путни појас зарастао у коров, депоније поред кућа и запуштена дворишта.

Као проблем је пријављена и бројност комараца у граду, држање свиња, бучне комшије, те паљење каблова у пећи, што изазива загађење.

Пријава за случај морки: "Поново двије морке од комшинице у мом дворишту. Скоро сваки дан ми наносе штету на цвијећу. Докле више? Мени само преостаје да пријављујем, а на вама је остало. Доказ су фотографије са камере".

У одговору надлежних из Градске управе се наводи да су, реагујући по овој пријави, комунални полицајци у Бијељини изашли на лице мјеста и да ће пријављеној бити издат прекршајни налог због неусловног држања перади.

Пријава у случају пијетао: "Пијетао од комшије свако јутро са почетком од 4.00 до 5.00 часова буди мене и породицу, тако да утиче на квалитет сна. Тачније, нема сна. Проблем је већ озбиљан, одражава се на здравље и способност функционосања на послу. Можете ли то спријечити, да вам пошаљем адресу, јер овај газда пијетла не мари за примједбе?"

Чека се достављање адресе, да би реаговала комунална полиција.