ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вакцинација24/07/2021

ВАКЦИНУ ЖЕЛЕ ДА ПРИМЕ И ГРАЂАНИ СТАРОСТИ ИЗМЕЂУ 30 И 40 ГОДИНА

 

ПРИЈЕДОР, 24. ЈУЛА /СРНА/ - У Приједору је у посљедње вријеме израженија пријава грађана старости између 30 и 40 година који желе да приме вакцину против вируса корона, изјавила је Срни љекар у приједорском Дому здравља Елвира Ђаковић.

 

Према подацима приједорског Дома здравља, повећан је интерес грађана за вакцинацију у посљедњих седам дана када је вакцинисано или ревакцинисано око 2.000 Приједорчана.

Како је наведено, у Приједору је до сада вакцинисано око 11.000 грађана првом дозом, а око 5.200 је ревакцинисано.

Ђаковићева је навела да се до сада дневно вакцинисало око 300 грађана, али да сматра да су то и даље, када је ријеч о Приједору, мале бројке, иако се ту не рачунају они који су вакцинацију завршили у Србији јер и даље траје прикупљање података о тим људима.

"Ревакцинисани су грађани који су примили прву дозу вакцине `синофарма`", рекла је Ђаковићева те додала да се очекује и да се настави ревакцинација "спутњиком".

Она је додала да су грађанима на располагању четири тима, односно четири доктора и осам сестара, да се ради у двије смјене сваки радни дан од 7.00 до 19.00 часова на вакциналном пункту у сали Ватрогасног дома.

"И даље се сви заинтресовани грађани могу без најаве и заказивања вакцинисати, а на располагању су вакцине`синофарм` и `астра зенека`", навела је Ђаковићева.

Да је све већи интерес за вакцинацију потврдила је доктор Милица Цвијић која је из приједорске болнице "Др Младен Стојановић" распоређена на пословима масовније имунизације грађана.

"Све је већи интерес, људи долазе и породично, тако да смо тренутно задовољни одзивом", рекла је Цвијићева.

Из приједорског Дома здравља упућују апел грађанима да се пријаве за вакцинацију јер би одзив требало да буде бар двије трећине грађана старијих од 18 година да би борба са вирусом корона била успјешна.

Имунизација против вируса корона у Приједору ће без претходног заказивања бити настављена и наредних дана, а очекује се и позив за ревакцинацију са вакцином "спутњик ве".