ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/07/2021

ЈУГОВИЋ: ЧИН КОЈИ ПОКАЗУЈЕ СРПСКО ЈЕДИНСТВО

 

ПАЛЕ, 27. ЈУЛА /СРНА/ - На Палама је данас почело потписивање петиције о неприхватању одлуке одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне допуне у Кривичном закону БиХ, а начелник ове општине Бошко Југовић оцијенио је да овим чином српски народ показује јединство када је у питању институционална прича за Републику Српску.

 

"Желимо да спријечимо било какво наметање закона, не само овога које је наметнуо Валентин Инцко, већ и свих других које нам могу наметнути", изјавио ја новинарима Југовић након потписивања петиције.

Југовић каже да су Срби народ који воли и поштује демократију, а на овај начин показује јединство.

Он је позвао све грађане општине Пале да потпишу петицију како би показали да су јединствени по овоме питању.

"Данас смо се овдје окупили и бићемо ту и наредних дана да прикупимо потписе и дефинитивно кажемо да ни високи представници нити било ко други у нашој земљи не могу наметати законе, не можемо дозволити да се овакве ситуације понове и не можемо бити робови у сопственој земљи", рекао је предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина.

Он је нагласио да је вријеме да се Срби ослободе канџи и наметнутих закона и подсјетио да ово није прва одлука, нити први закон који је наметнут Србима.

"Вријеме је да Срби у Републици Српској покажу јединство и кажу не. Ми смо довољно способни и зрели, имамо демократско друштво које знамо да водимо и можемо да одлучујемо и доносимо законе онако како то треба", оцијенио је Шкипина.

Он сматра да треба дјеловати на институционалан начин.

"Зна се како се закони доносе, а то дефинитивно није овај начин. Надам се да у овој сиутацији у Српској неће бити оних који мисле другачије и опструишу ово наше јединство", рекао је Шкипина.

Одборник Народног демократског покрета /НДП/ Синиша Ласица каже да очекује да ће правна служба Репубике Српске открити да има мањкавости у том закону који је наметнуо одлазећи високи представник, а да ће грађани Српске подржати јединство свих парламентарних политичких партија.

"Јуче је званично показано да можемо да се договоримо када су у питању битни витални интереси за српски народ и Републику Српску. Као учесник Одбрамбено – отаџбинског рата и стваралац Републике Српске радо ћу потписати ову петицију", рекао је он.

Један од потписника рекао је да се не смије дозволити да 25 година странац влада једном земљом, јер је то удар на демократију и људска права.

"Ако бих послушао један такав закон и прихватио осјећао бих се као грађанин нижег реда", рекао је он.

Потписивање петиције организовала је општина Пале, а трајаће и наредних дана на Палама и мјесним заједницама.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: