ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника22/09/2021

ЗАПАЉЕН АУTОМОБИЛ, ЈЕДНА ОСОБА ПОВРИЈЕЂЕНА

 

МОСTАР, 22. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - На магистралном путу између Јабланице и Коњица, у тунелу Лендава, пресретнут је и запаљен аутомобил "мерцедес" у којем су се налазили запослени Фудбалског савеза БиХ који су се враћали из Мостара са утакмице "Вележ" - "Борац", а једна особа је повријеђена, потврдио је Срни портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона /ХНК/ Људевит Марић.

 

"У тунелу Лендава синоћ у 23.45 часова `голф пет` пресрео је аутомобил `мерцедес` у којем су се налазили запослени Фудбалског савеза. Особе из `голфа` су палицама разбили предње вјетробранско стакло на `мерцедесу` и убациле бакљу у аутомобил. Tом приликом је повријеђена једна особа која је љекарску помоћ потражила у Дому здравља у Коњицу", рекао је Марић.

Он је додао да су се у аутомобилу "мерцедес" налазили А.Ш. /39/, С.T. /38/ и А.А. /50/.

Према његовим ријечима, у голфу су се налазиле четири особе, а полиција трага за починиоцима.

У истрагу се укључило и Tужилаштво ХНК.

У "мерцедесу" се налазио фудбалски судија Сабрија Tопаловић, који је судио фудбалску утакмицу "Вележ" - "Борац" у Мостару, те помоћник Адмир Шеховић и супервизор суђења Аднан Алиспахић, који је задобио повреде.

Навијачи "Вележа" синоћ су у 82. минути утакмице, која се одигравала на стадиону у Врапчићима, ушли на терен, јер су били незадовољни суђењем. У том тренутку "Борац" је водио са два-нула.

Играчи и судије су се повукли у свлачионице, те су након извјесног времена и интервенције полиције напустили стадион.

Директор ФК "Борац" Дејан Лукендић синоћ је изјавио да је након прекинутог сусрета у Мостару против "Вележа" физички нападнут на трибинама и да се није осјећао угодно на стадиону "Рођених".