ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/09/2021

БАЊАЦ: РЕПУБЛИКА СРПСКА И СРБИЈА СУ ЈЕДНО И ТО ЈЕ АКСИОМ СРПСТВА

 

БЕОГРАД, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац истакао је да је поносан на манифестацију "Дани Српске у Србији", јер је то прилика да се Република Српска покаже у пуном капацитету у Србији и представи у најбољем свјетлу у свим њеним сегментима.

 

"Република Српска и Србија су једно и то је аксиом Српства. Част је за вријеме ове манифестације бити у Србији и представљати нашу Републику", поручио је Бањац.

Он је вечерас у Београду гдје почињу "Дани Српске у Србије" рекао да је Србија најзначајнији партнер Српске у свим животним сегментима.

"Захваљујући помоћи Србији, која је константна од када је на њеном челу предсједник Александар Вучић и политика коју он представља, Српска је градила нове школе, вртиће, болнице, путеве, мостове, а ускоро ће градити и историјски меморијални центар у Доњој Градини", нагласио је Бањац.

Он је навео да ће у наредних седам дана у десет градова Србије, између осталог, бити промовисани и туристички потенцијал Републике Српске.

"Србија је кључна као држава из које у Српску долази највише туриста. НПС ће у наредном периоду представити део програма посвећен развоју туризма у Српској. Разговарао сам о тој теми са директором Tуристичке организације Републике Српске, на штанду TОРС у центру Београда", рекао је Бањац за Срну.