ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана23/09/2021

У НОВОМ САДУ И КРУШЕВЦУ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ И ТУРИСТИЧКА ПОНУДА

 

БЕОГРАД, 23. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Манифестација "Дани Српске у Србији" данас ће бити одржана у Новом Саду и Крушевцу, гдје ће грађани моћи да уживају у позоришним представама, али и туристичкој понуди Српске.

 

У Новом Саду ће у 18.00 часова у Позоришту младих бити одржана представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Пеђа и вук", аутора Сергеја Прокофјева, у режији Бисерке Колевске.

У представи играју Душко Мазалица, Божана Бијелић, Ђурђа Вукашиновић, Драган Бањац, Зорана Шуман, Драган Вучић, Ђорђе Јанковић, Александар Бланић и Ана Анђелић, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

Најављено је да ће представи присуствовати помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић и самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности у Представништву Републике Српске у Србији Борислав Максимовић.

У Крушевцу ће од 12.00 часова на платоу код Споменика косовским јунацима бити уприличена промоција туристичке понуде Републике Српске, а у 12.30 часова пријем у кабинету градоначелнице Јасмине Папуровић.

Пријему ће присуствовати директор Туристичке организације Бијељина Јасмина Абдулахагић, а испред Представништва Републике Српске у Србији Јелена Кусмук, самостални стручни сарадник за развој и унапређење привредне сарадње, те Татјана Дувњак, самостални стручни сарадник за промоције, планирање и унапређење рада Представништва.

У Крушевачком позоришту у 20.00 часова биће одржана прва представа бијељинског позоришта "Семберија" у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији".

У представи "Комедија ометена у развоју" за који је текст написао Миливоје Млађеновић, по мотивима Раблеовог сатиричног романа "Гаргантуа и Пантагруел", играју Иван Петровић, Вања Кртолина, Ненад Благојевић, Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Марија Новаковић и Душан Ранковић, глумци из чак пет академија из региона, а режију потписује Душан Тузланчић.

Промоција туристичке понуде Републике Српске у Крушевцу на платоу код Споменика косовским јунацима биће и у петак, 24. септембра, и у оба дана ће трајати од 12.00 до 19.00 часова.

Дани Српске у Србији свечано су синоћ отворени у Народном позоришту у Београду, а биће затворени 29. септембра у Новом Саду.