ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана23/09/2021

ИНВЕСTИTОРИ ИЗ СРБИЈЕ ЗАИНTЕРЕСОВАНИ ЗА УЛАГАЊЕ У TРЕБИЊЕ

 

ТРЕБИЊЕ, 23. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Компаније из грађевинског, те сектора туризма и пољопривреде из Србије заинтересоване су за улагање у Tребиње и ускоро се очекује долазак њихових представника да би се боље дефинисале будуће активности, изјавио је Срни замјеник градоначелника Дражен Бошковић.

 

Бошковић је навео да је на јучерашњој конференцији у Београду о инвестиционим потенцијалима Републике Српске разговарао са представницима три компаније из ових сектора, које су се интересовале за погодности које нуди Tребиње када је ријеч о подстицајима.

Према његовим ријечима, на конференцији су представили олакшице које се односе на ренте и трошкове уређења грађевинског земљишта, а приказан је и промотивни филм о понуди и пословним зонама у Републици Српској, међу којима је представљена и пословна зона Волујац и будућа слободна зона у Требињу.

"Позитивне реакције јавности су о будућој градњи аеродрома у Tребињу, оснивању слободне зоне и потенцијалном ширењу постојеће пословне зоне Волујац. Tо је заинтересовало потенцијалне инвеститоре и тек треба очекивати конкретна писма намјере", рекао је Бошковић.

Он је додао да ће се град убудуће прилагођавати потребама инвеститора у зависности од величине инвестиције, броја радних мјеста, да би се у Tребиње привукао што већи број квалитетних инвеститора.

Бошковић је напоменуо да су инвестиционој конференцији у Београду присуствовали представници институција Републике Српске и Србије који су исказали пуну подршку када је ријеч о инвестирању у Српску.

"Спојен је интерес инвеститора и власти Републике Српске и Србије као и локалних заједница, тако да спремно дочекујемо инвеститоре", истакао је Бошковић.

Замјеник градоначелника Tребиња Дражен Бошковић синоћ је присуствовао званичном отварању манифестације "Дани Српске у Србији" у Београду, у оквиру које је одржана и инвестициона конференција.

Представници Требиња ће у оквиру "Дана Српске у Србији" између осталог учествовати и на инвестиционој конференцији у Новом Саду, која ће бити одржана 29. септембра.