ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија23/09/2021

У КРЊЕШЕВЦИМА ОТВОРЕН НАЈМОДЕРНИЈИ ПОГОН ТЕХНИЧКИХ ГАСОВА У ЕВРОПИ

 

БЕОГРАД, 23. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У оквиру фабрике "Истрабенц плини" /Istrabenz Plini/ у Крњешевцима код Старе Пазове данас је отворен најмодернији погон техничких гасова у Европи, саопштено је из министартва трговине, туризма и телекомуникација Србије.

 

Погон су свечано отворили министар трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо и предсједник СИAД групације Роберто Сестини.

Како се наводи усаопштењу, након тога je одржана свечана Скупштина удружења италијанске привреде у Србији, на којој је Матићевој уручено признање за континуитет у његовању трговинских односа између Србије и Италије.

Захваливши за признање, Матићева је рекла да је почаствована наградом, додајући да је не сматра само успјехом ресора на чијем је челу него и свих државних и привредних актера који су допринијели развоју и унапређењу билатералне економске и трговинске сарадње између Србије и Италије.

"У Србији је регистровано више од 1.250 активних привредних друштава са већинским учешћем италијанског капитала. Србија и Италија имају велики обим робне размјене, који се у посљедњих осам година кретао у распону од 3,3 милијарде евра до четири милијарде евра, а нашу сарадњу карактерише и завидан ниво сарадње у области банкарско-финансијских услуга", поручила је Матићева.