ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/09/2021

ЗЕЛЕНОВИЋ: НЕЋЕ БИТИ СМАЊЕЊА ПЛАТА

 

БАЊАЛУКА, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић изјавио је да неће бити смањења плата запосленима у јединицама локалне самоуправе, као ни смањења броја радника у овом сектору.

 

"Слажемо се са Министарством финансија и Владом Српске да треба да дође до одређених уштеда, али не треба да долази до уштеда на платама радника у овом сектору, јер су оне ионако мале", рекао је Зеленовић новинарима у Бањалуци, након састанка са представницима Министарства финансија Републике Српске у вези са спорним мјерама које су уврштене у програм фискалне консолидације које се одноосе на смањење плата за раднике у јединицама лакалане самоуправе.

Он је истакао да треба сви заједно да раде са Владом Републике Српске да се повећају плате свим радницима у Српској и у реалном и у јавном сектору.

Зеленовић је рекао да Савез синдиката Републике Српске ради на повећању плата у реалном сектору кроз измјене и допуне Закона о раду гдје ће покушати посебним колективним уговорима да заштите раднике у приватном сектору и да повећањем цијене рада буду повећане и плате.