ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана24/09/2021

У КРАГУЈЕВЦУ СУТРА ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ФОЧА

 

БЕОГРАД, 24. СЕОТЕМБРА /СРНА/ - Манифестација "Дани Српске у Србији" сутра ће бити одржана у Крагујевцу, гдје ће делегацију општине Фоча из Републике Српске, на челу са начелником општине Миланом Вукадиновићем, примити помоћник крагујевачког градоначелника за међународну сарадњу Борис Ковачевић.

 

Теме разговора су наставак привредне сарадње и искуства Крагујевца у пројектима значајним за град.

Пријему ће у име Представништва Републике Српске у Србији, које је организатор манифестације "Дани Српске у Србији", присуствовати Борислав Максимовић, који ће представити манифестацију кроз девет година постојања, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

Послије пријема, гости и домаћини ће заједно обићи штанд Туристичке организације Републике Српске на платоу код Крста.

Умјетнички дио "Дана Српске у Србији" у Крагујевцу биће приказан кроз представу Студентског позоришта Бањалука под насловом "Након представе" у Дому омладине у 20.00 часова.

У представи аутора Зорана Костића, угледног српског пјесника, играју његова супруга Јелена Костић Трепетова, глумица Народног позоришта Републике Српске, и професор глуме на Академији умјетности у Бања Луци, и њихова кћерка, млада глумица Надежда Костић. Представу је режирала Јелена Костић Трепетова.

Промоција туристичке понуде Републике Српске у Крагујевцу на платоу код Крста биће одржана у сутра, и у недјељу од 12.00 до 19.99 часова.

И у Краљеву, гдје се данас одржава презентација туристичке понуде Републике Српске испред зграде Скупштине града од 12.00 до 19.00 часова, биће настављена и сутра у исто вријеме.