ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/09/2021

АЕРОДРОМ У ТРЕБИЊУ - СТРАТЕШКИ ПРОЈЕКАТ ЗА СРПСКУ

 

БАЊАЛУКА, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство тренутним припремама за изградњу аеродрома у Требињу, истичући да је ријеч о стратешком пројекту за Српску.

 

Током данашњег разговора са представницима више институција и јавних предузећа о припремама за изградњу будућег аеродрома, Вишковић је истакао да од свих надлежних очекује максимално ангажовање како би се припреме за изградњу одвијале у складу са планираном динамиком.

На састанку су размотрене активности на идентификовању и припреми неопходних инфраструктурних захвата у оквиру текуће израде нацрта зонинг плана подручја посебне намјене "Аеродром Требиње", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Према информацијама, које су представници ресорних институција изнијели на састанку, очекује се да ће финални текст нацрта зонинг плана бити завршен током октобра, с тим да би цјелокупна документација требала бити израђена у првом кварталу идуће године, након чега би се могло приступити извођењу радова на терену.

Влада Републике Српске на јучерашњој сједници донијела је одлуку о преносу права и одговорности за изградњу и управљање будућим аеродромом на привредно друштво "Аеродром Требиње".

Састанку су присуствовали представници привредног друштва "Аеродром Требиње", Министарства саобраћаја и веза, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Института за грађевинарство и екологију, Геодетске управе, "Путева Републике Српске", као и више јавних предузећа и институција, укључених у припрему овог пројекта.