ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/09/2021

ПОДРШКА ПРОЈЕКТИМА ПРОШИРЕЊА ВОДОВОДА У НОВОМ СЕЛУ И ЗАСАВИЦИ

 

ШАМАЦ, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић рекао је данас у Шамцу да ће подржати пројекте проширења водоводне мреже у мјесним заједницама Ново Село и Засавица.

 

Он је истакао да ће сваки пројекат који буде аплицирала општина Шамац настојати да лично подржи.

Јерковић је рекао новинарима да је са начелником општине Шамац Ђорђем Милићевићем разговарао о реализованим и будућим пројектима, те додао да су многи пројекти имали подршку Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске.

Он је истакао да повратницима треба помоћи у овом тешком времену када је све мање донатора за обнову ратом порушених кућа.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да је сарадња са потпредсједником Републике Српске и, генерално, са хрватском коалицијом свих пет година на високом нивоу, те да та сарадња има континуитет.

Он је подсјетио да су током протеклих пет година редовно стизала средства на ово подручје када је ријеч о пројектима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Владе Републике Српске или Фонда за повратак БиХ.

Милићевић је истакао да су прије мјесец дана реализовали пројекат санације Друштвеног дома у повратничкој мјесној заједници Корница у вриједности од 27.000 КМ, гдје је Фонд за повратак БиХ обезбиједио 20.000 КМ, а општина Шамац 7.000 КМ.

Он је истакао да му је драго што је данашњем састанку присуствовао и начелник општине Брод Зоран Видић јер је проблематика повратника готово иста на подручју Посавине - Брода, Шамца, Модриче и Вукосавља.

"Разговарали смо о одређеном дијелу пројеката који је овдје невладин сектор из области повратничке популације аплицирао према Републичком секретаријату за расељена лица и миграције, а још немамо коначног одговора и, с друге стране, шта су наша интересовања локалне самоуправе када је ријеч о наредном периоду", навео је Милићевић.

Он је напоменуо да им је у плану у наредном периоду реализација два пројекта проширења водоводне мреже у Новом Селу и Засавици, гдје очекује подршку Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, те да би један дио обезбиједила општина Шамац, а видљива је и спремност становника мјесних заједница да учествују.