ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти25/09/2021

ТЕПАВЧЕВИЋЕВА НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 103 ГОДИНЕ ПРОБОЈА СОЛУНСКОГ ФРОНТА

 

БЕОГРАД, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дарија Кисић Тепавчевић данас је у комплексу српског Војног гробља "Зејтинлик" предводила државну комеморативну свечаност полагања вијенаца и одавања поште српским војницима поводом 103 година од пробоја Солунског фронта.

 

Тепавчевићева је том приликом разговарала са вишедеценијским чуваром гробља Ђорђем Михаиловићем, коме је уручила златник са ликом Светог Ђорђа и натписом "Захвална Србија", саопштено је из Министрства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Она је истакла немјерљив допринос Михаиловића очувању сјећања на пробој Солунског фронта и на страдале српске војнике, који почивају на "Зејтинлику".

"Ваша земља вам је бескрајно захвална на свему што чините. Хвала вам што младе генерације учите и подсећате на велику жртву коју је српска војска поднела управо да бисмо ми данас живели у миру и слободи", рекла је она.

Обиљежавању 103 године од пробоја Солунског фронта на српском Војном гробљу "Зејтинлик" у Солуну, поред Тепавчевићеве, присуствовао је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновићо.

Пошту српским војницима одале су и делегације Министарства одбране и Војске Србије, делегација Генералног конзулата Србије у Солуну, представници удружења опредијељених за његовање традиција ослободилачких ратова Србије.