ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/09/2021

ПОВРИЈЕЂЕНИ ПАЦИЈЕНТ СТАБИЛАН, АЛИ ПРЕБАЧЕН НА УКЦ

 

ДОБОЈ, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Пацијент из Модриче, који је повријеђен у пожару на Одјељењу хирургије у добојској Болници "Свети апостол Лука", стабилан је, али је упућен на даље лијечење у Универзитетски клинички центар Бањалука, рекао је Срни начелник Службе за хирургију Предраг Лазић.

 

Лазић је навео да је пацијент у свјесном стању, али се није изјаснио о тежини повреда, уз напомену да је то "промјењива категорија", те да пацијент у овом моменту добија адекватну медицинску помоћ.

Он је навео да је у пожару опекотине задобио и радник обезбјеђења, који у почетку није био хоспитализован, али је због предострожности накнадно збринут.

Лазић је истакао да је пожар избио само у једној соби у којој је био један пацијент, те да се није проширио на сусједне собе и дијелове хирургије.

"Због мање количине дима који су осјетили пацијенти, ми смо их измјестили из тог дијела”, додао је Лазић, уз напомену да рад хирургије никако није био обустављен.

Директор Болнице Младен Гајић рекао је да је пожар избио синоћ око 23.00 часа у Одсјеку за ендоскопску хирургију, који су до доласка ватрогасаца угасили радници обезбјеђења и пацијенти.

Он је додао да чекају резултате полицијског увиђаја о узроку настанка пожара, али је нагласио да у просторији није долазило до нестанка електричне енергије што указује на то да није било запаљења електроинсталација.

Из Полицијске управе Добој речено је раније Срни да је опекотине по тијелу задобио пацијент С.Ш, те да им пожар пријављен синоћ у 23.35 часова.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: