ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/09/2021

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА КОРУПЦИЈУ У ГРАНИЧНОЈ ПОЛИЦИЈИ

 

САРАЈЕВО, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Тужилаштво БиХ предложило је једномјесечни притвор за Рејхана Раковића /41/ из Бихаћа, Енсара Саличиновића /30/ из Сарајева и Кенита Чакића /27/ из Бугојна због сумње да су злоупотријебили положај, примли мито и противзаконито посредовали приликом запошљавања радника у Граничну полицију БиХ.

 

Tоком претреса код једног осумњиченог пронађен је новац који потиче из кривичног дјела, а у наредном периоду предстоји више потребних вјештачења и других радњи доказивања због којих је потребно да буду у притвору да не би могли ометати истрагу и рад полицијских органа.

Мјера притвора предложена је Суду БиХ због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике, поновити кривично дјело или довршити започето.

Притвор је затражен како би Tужилаштво БиХ заједно са Сипом и осталим партнерским институцијама и агенцијама могло неометано да наставе и окончају истрагу против наведених осумњичених.

Они су под истрагом због кривичних дјела злоупотребе положаја или овлаштења, примања дара и других облика користи и противзаконитог посредовања, која се односе на коруптивна понашања и активности приликом конкурса за пријем радника у Граничну полицију БиХ.

Приједлог за одређивање притвора биће упућен Суду БиХ, а из Tужилаштва БиХ су навели да настављају интензивну истрагу у овом предмету.

Припадници Сипе јуче су по налогу Тужилаштва БиХ ухапсили три лица, од којих су два полицијски службеници Граничне полиције БиХ осумњичени да су током претходне и ове године захтијевали и примили одређен новчани износ како би обезбиједили пријем у радни однос у Граничну полицију.