ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/09/2021

МИЛИНКОВИЋ: СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ НОВА МОДЕРНА ПИЈАЦА

 

ГАЦКО, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Гацко Огњен Милинковић најавио за сљедећу годину изградњу модерне градске пијаце, а да би да за двије године требало да буде завршена спортска дворана, вриједна три милиона КМ.

 

"Радићемо репрезентативну пијацу са свим пратећим објектима, паркингом за камионску продају, затворену продају, дио прилагођен продаји млијека и млијечних производа", рекао је Милинковић.

Он је истакао да од раније постоји спреман пројекат и локација за нову пијацу и да су обезбијеђени сви потребни предуслови, објављено је на сајту општине.

"Само се у октобру чека одобрење средстава из европског фонда за шта је аплицирано, а преко којег за пројекат пијаце може да буде одобрено око 200.000 КМ", рекао је Милинковић.

Он очекује да ће та средства бити одобрена, те да су због тога радови планирани од сљедеће грађевинске сезоне.

"Пијаца какву сада имамо није добро позиционирана, а не задовољава ни санитарне ни техничке услове и одлучили смо да је измјестимо", навео је начелник општине.

Када је ријеч о изградња спортске дворане у Гацку, пројекту вриједном три милиона КМ, који је започет прије двије године, Милинковић је рекао да су радови стали прошле године, а да је са извођачем договорено да се ове године дворана затвори споља, док се унутрашњи радови настављају сљедеће године.

"Имамо сјајне спортисте који заслужују најбоље услове и урадићемо све да им ти услови буду на корист. Ради се о огромном пројекту и `великом залогају` за нашу малу локалну заједницу, посебно узимајући у виду услове у каквим се сада налазимо", рекао је Милинковић.

Он је напоменуо да је то скуп и захтјеван пројекат и да ће због тога радови трајати сигурно наредних годину, двије.

"На првом мјесту је отплата старих дуговања, што и радимо, и онда идемо даље по приоритетима", рекао је Милинковић.

Према пројекту, капацитет спортске дворане која се гради у Гацку је око 760 сједећих мјеста, са висином и габаритима који задовољавају међународне стандарде.

Радове изводи конзорцијум "Антикорозија" из Гацка и "Ширбеговић инжењеринг" из Грачанице.