ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана13/10/2021

АКО КФОР НЕЋЕ, СРБЕ ИМА КО ДА ЗАШТИТИ

 

БЕОГРАД, 13. ОКТОБРА /СРНА/ - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да није смјело да се деси да падне српска крв на Косову и Метохији, те поручио да Србе има ко да штити ако то неће Кфор.

 

Петковић сматра да је све што се десило "масло психопате Куртија", који жели да изазове кризу ширих размјера и да освоји сјевер Косова.

Он је на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да је Софронијевић рањен у данашњем нападу специјалаца РОСУ на Србе на сјеверу Косова и да се за његов живот боре љекари у Косовској Митровици.

Према његовим ријечима, у упаду приштинских специјалаца и рафалној паљби повријеђено је десетине Срба, додајући да ће се због изузетно драматичне ситуације предсједник Србије Александар Вучић у 15.00 часова у Рашкој састати са представницима Срба са Косова и Метохије и да ће прије тога обићи још неколико локација.

"Ово што се десило јутрос у Косовској Митровици и у Звечану је седми упад РОСУ на север Косова, где се они опет обрачунавају са голоруким српским народом. Повод је некакво кријумчарење робе, али је јасно да је реч о намери психопате Куртија да произведе сукобе", оцијенио је Петковић.

Он је навео да су специјалци РОСУ, наоружани дугим цијевима и шок бомбама, по налогу Куртија кренули ка Техничкој школи у сјеверној Косовској Митровици, али је голоруки српски народ успио да одбрани тај дио града и отјера РОСУ у базу "Белведере" у јужном дијелу Митровице.

"Наши људи, који су били под њиховим рафалима, успели су да их отерају и из центра Звечана, где су упадали у магацине, приватне куће и апотеке", рекао је Петковић.

Према његовим ријечима, по повратку РОСУ у јужну Митровицу, они су одатле са пет оклопних возила поново кренули на сјевер, али су их Срби спријечили у томе код мјеста Рударе, гдје се водио велики окршај.

"Јединице РОСУ бојевом муницијом су пуцале на голоруки српски народ, који брани своје право да има слободу кретања, да се лечи и задовољава
основне потребе", истакао је Петковић.

Он је истакао да су захваљујући народу и одлучној политици Александра Вучића успјели да спријече кризу још већих размјера.

"Нека се сви запитају шта ће бити следећи потез лудака Куртија", истакао је Петковић.

Он је указао да је главно питање шта ће предузети међународна заједница, НАТО и КФор, јер је по Резолуцији 1244 њихова обавеза да бране српски народ и осигурају мир и безбједност на Косову и Метохији.

"Рањавањем Срећка Софронијевића пала је прва кап крви, и то српске крви на Косову и Метохији, што није смело да се деси", нагласио је Петковић.

Он је још једном позвао КФОР и међународну заједницу да реагују и зауставе "Куртијево лудило".

"Ако Кфор није у стању да заштити српски народ, има ко ће то да уради. Што се Куртија тиче, он треба да зна да је ово 2021. година и да је на челу Србије Александар Вучић, који је више пута јасно рекао да се `Олуја` и погром Срба више никада неће поновити", поручио је Петковић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: