ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана13/10/2021

СРБИ СА КОСМЕТА ЗАТРАЖИЛИ ЗАШТИТУ ОД ВУЧИЋА, ДАНАС ЈЕ КАП ПРЕЛИЛА ЧАШУ

 

РАШКА, 13. ОКТОБРА /СРНА/ - Срби са Косова и Метохије, након јутрошњих напада на сјеверу покрајине, затражили су од предсједник Србије Александра Вучића да их заштити, њихову дјецу и њих, који желе да остану да живе на Косову и Метохији.

 

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је, на почетку обраћања, да је тражио да камере и медији буду присутни пошто жели да се чује истина.

"Да чујете истину од људи у сали, од људи који су јутрос били нападнути, од људи на које се пуцало и желимо да и медији чују то и желимо да чују медији одговор и од вас и од министра", рекао је Ракић предсједнику Србије.

Ракић је навео да не може да буде миран и да не зна како да назове јутрошњи догађај.

"Да неко пуца на голорук народ, ја то не могу да разумем. Ја испред вас видим министра полиције, ја разумем како полиција креће да разбија демонстранте, уколико сматра да су то демонстранти. Они дођу са штитовима, воденим топовима, палицама, ја бих то разумео. Разумео бих да су нас премлаћивали пендрецима, кундацима, чизмама, цокулама, али да неко пуца на овај народ, ја то не разумем", истакао је Ракић.

Он је поручио да ће, уколико се сљедећи пут деси нешто попут јутрошњих догађаја, "имати општи отпор".

"Ма шта то значило и у каквом год контексту ви то схватили, председниче. Бранићемо се свим и свачим расположивим", рекао је Ракић, након чега је уследио аплауз грађана у касарни који су узвикивали "ово је задњи пут".

Ракић је нагласио да су људи забринути за себе и за своје породице.

Након Ракићевог обраћања, смјењивали су се грађани који су Вучићу рекли да су забринути, да више не могу овако да живе и да желе нормалан живот за себе и своје породице и тражили од предсједника Србије да их заштити, њихову дјецу и њих, који желе да остану да живе на Косову и Метохији, преноси РТС.

Састанку са Србима са Космета присуствују и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.