ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет21/10/2021

ЛАВРОВ: МОСКВА СПРЕМНА ЗА ДИЈАЛОГ, ЕВРОПА НИЈЕ

 

МОСКВА, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Русија је спремна за обнову равноправног дијалога са Европском унијом и узајамног поштовања интереса, али европски партнери не дјелују спремно за такав рад, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

 

Он је на заједничкој конференцији за новинаре након састанка са кипарским министром спољних послова Никосом Христодулидесом у Москви рекао да су њих двојица у кратким цртама разговарали о односима Русије и ЕУ, који су већ дуго у великој кризи.

"Као што знате, то није избор Русије. Бићемо спремни за обнову дијалога на принципима једнакости и међусобног поштовања интереса. Нажалост, наши партнери у ЕУ нису спремни за такав рад", истакао је Лавров.

Христодулидес је навео да се не може оспорити чињеница да постоје изазови, проблеми и раскорак у приступима Русије и ЕУ, јавио је ТАСС.

"Међутим, у исто вријеме, заједничко је мишљење да се једино кроз дијалог можемо успјешно суочити са међународним изазовима. Разговори и дијалози су кључни, јер су једини начин да се изгладе неслагања", додао је Христодулидес.