ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/10/2021

БиХ ПРИМЈЕР ВЈЕШТАЧКЕ ДРЖАВЕ

 

ДРВАР, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ Горан Броћета оцијенио је да је БиХ примјер вјештачке државе и вјештачког Изборног закона, те да међународну заједницу не занима то што у ФБиХ још није конституисана власт по вољи бирача.

 

"Са друге стране, међународну заједницу итекако занима сваки потез српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и званичника из Републике Српске", рекао је Броћета Срни.

Он истиче да би међународна заједница посегнула за бонским овлаштењима или неким другим да којим случајем у Српској није конституисана власт и да њене институције не функционишу.

Броћета подсјећа да је Влада ФБиХ у техничком мандату, иако је расписивање нових избора за пола године.

"Осим Владе, у техничком мандату је и потпредсједник који је изабран по мјери Сарајева, док још није у потпуности формирано ни руководство Дома народа, јер потпредсједник из реда српског народа до данас није изабран", наводи Броћета.

Он истиче да званично Сарајево не жели некога ко долази из српских средина и који је изабран српским гласовима, док за "Србе" који мијењају националност сваке двије или четири године нема довољно руку.

"Све функционише без јасне већине. Од тачке до тачке се скупљају руке и тако данас функционише ФБиХ", каже Броћета.

Он је наводи да то за међународни фактор изгледа не представља проблем, као и да међународну заједницу не занима то што се на сваком кораку крше сва Уставом загарантована права српског народа у ФБиХ.